FizikaAnimacijeLink

 

ALGODOO

Download:  http://www.algodoo.com/download/

 

Algodoo je 2D simulator fizike koji ima za cilj da bude zabavan, jednostavan za upotrebu i edukativan. 
 
Program nudi jednostavne alate za crtanje kao što su okviri, krugovi, zupčanici, četke, užad i lanci. Možete odabrati nešto i kliknuti i povući da biste ga dodali, kao u bilo kojem  drugom alatu za crtanje..
 To nisu samo statični oblici - oni su pravi objekti u Algodoo-ovom 2D svijetu. Možete da stupite u interakciju sa njima, od odbijanja kruga na podu, do odbijanja jednog pravougaonika od drugog, i povezivanja objekata zajedno za složenije interakcije. 
 
Što više istražujete, više opcija ćete otkriti. Možete dodati tečnosti, opruge i šarke, igrati se s optikom i sočivima, izmijeniti gravitaciju, trenje, privlačnost i još mnogo toga. 
 
Ne morate odmah ući u ovu vrstu složenosti. Program ima 'Algobox', online spremište scena koje su drugi ljudi stvorili. U jednom ili dva klika možete gledati primjere kao što su simulacije roller coaster-a, scena 'Tower of Hanoi', pokretne stepenice, modeli različitih objekata, igre i još mnogo toga. Kliknite na bilo šta privlačno i odmah preuzmite, spremni za daljnje istraživanje.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com